Zo match je jouw tuin met je woning

Zo match je jouw tuin met je woning

Geplaatst op

Heb je onlangs een mooie vloer laten aanleggen en heb je het gevoel dat je woning nu helemaal af is? Dan is het geen slecht idee om ook de tuin nog even onder handen te nemen. Niemand zit namelijk op een verwaarloosde tuin te wachten. Heb je een moderne woning, dan hoort hier uiteraard ook een moderne tuin bij. Heb je jouw woning zo sfeervol mogelijk gemaakt? Dan is een karakteristieke en sfeervolle tuin ook een uitstekend idee. Hieronder noemen we een aantal tips om jouw tuin zo mooi mogelijk in te richten.

Kies voor een spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is ideaal om een grotere tuin te omheinen. Een spijlenhekwerk ziet er niet alleen strak uit, maar het draagt ook bij aan een veiligere woning. Een inbreker zal namelijk niet zomaar over een spijlenhekwerk heen kunnen klimmen. Het spijlenhekwerk zie je ook veel op bijvoorbeeld schoolpleinen. Heb je een kleinere tuin, dan is een houten schutting juist weer een uitstekend idee.

Welk soort ondergrond kies je?

Ook de ondergrond van je tuin is zeer belangrijk. Door de tuin te bestraten krijg je een erg strakke uitstraling. Het is echter ook een optie om een gazon aan te leggen in de tuin. Wil je een onderhoudsarme tuin, dan kun je voor een combinatie van kunstgras en bestrating kiezen. Heb je besloten dat je de tuin wilt bestraten, dan heb je tal van verschillende opties om uit te kiezen. Ga goed na wat voor tegels je in de tuin wilt.

Decoraties voor in de tuin

Je kunt je tuin meer karakter geven door middel van decoraties. Denk bijvoorbeeld aan bloembakken of een vuurkorf. Heb je een schuur, dan kun je daar ook decoraties aan bevestigen. Tuindecoraties heb je in allerlei soorten en maten. Belangrijk is om goed na te gaan wat voor decoraties jij in je tuin wilt. Dat is echt iets wat je zelf moet beslissen, want door middel van tuindecoraties maak je de tuin persoonlijk. De een kiest voor een tuinkabouter en een ander bevestigt een hoefijzer aan de schuur. Je hebt echt tal van mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden