Waterontharder helpt je badkamer netjes te houden

Waterontharder helpt je badkamer netjes te houden

Geplaatst op

Het is nodig om je badkamer netjes te houden want er zijn veel zaken die de netheid kunnen verstoren. Zo is het bijvoorbeeld een gebieden waar hard water aanwezig is een probleem van kalkaanslag. Dit is overigens niet alleen in de badkamer een groot probleem, ook in de keuken en in de verschillende apparaten die je daar vindt, zoals vaatwassers en wasmachines, kan kalkaanslag grote problemen gaan veroorzaken. We nemen even met je door wat je hieraan kunt doen. Gelukkig is de oplossing vrij eenvoudig. 

Waterontkalker kopen slim idee? 

Een van de meest slimme ideeën die je kunt uitvoeren is het aanschaffen van een waterontharder, ook wel waterontkalker genoemd. Dit ding zorgt ervoor dat kalkdeeltjes niet zich aan hechten aan bijvoorbeeld apparaten in je woning of je badkamervloer, -wanden en douchecabine. Kalkaanslag komt het meeste voor in gebieden waar hard water te vinden is, dit is water waar veel kalk in zit. Het nadeel van kalk is dat het zich gaat ophopen in de leidingen van je woning en ook in apparaten gaat zitten. Deze gaan daardoor slecht functioneren. Een waterontharder is dus een goede oplossing.

Welke waterontharders zijn er?

Je kunt een waterontharder kopen die werkt met magnetische straling of een waterontharder die werkt met een ionenwisselaar of zout. Onze favoriet is het eerste type waterontharder en dit vanwege het feit dat je hier geen onderhoud aan hebt en dat het apparaat ook niet werkt met zout, dat uiteindelijk in het milieu terecht komt en zorgt voor verzilting van het zoete drinkwater, dit is niet goed voor planten en dieren in de omgeving.

Wanneer je een magnetische waterontharder aansluit op de hoofdleiding in de meterkast, dan is het niet nodig om er verder nog onderhoud aan te plegen. Daarbij zorgt een waterontharder ervoor dat de apparaten in je woning beter blijven functioneren en minder energie verbruiken en dat is natuurlijk een stuk ecologischer wonen! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden