Twee soorten terrassen

Twee soorten terrassen

Geplaatst op

Terrassen in de tuin zijn vaak ook tamelijk interessante zaken waar ook vloerservice Brabant zich van tijd tot tijd mee bezig houdt. Het aanleggen van een vloer in een woonkamer, keuken, slaapkamer, gang, badkamer of toilet is namelijk vrij eenvoudig aangezien doorgaans de gehele vloer dient te worden gelegd. In een tuin ligt dat vaak anders. Mensen willen graan een groot deel groen houden en kunnen voorzien van planten en bloemen. Een voor- of achtertuin heeft daarom vaker een looppad met een terras dan volledige bestrating. Maar wat voor looppad of terras past nu goed bij jouw tuin? In deze blog geven we je twee ideeën.

T-terras

Het T-terras is erg leuk wanneer je gebruik wil maken van de lengte van een tuin. Vanaf de achterdeur loop je over een recht pad van betontegels naar het brede terras. Dit soort terras is erg geschikt voor tuinen die op het noorden zitten en in de middag en avond wat meer zon hebben. Als het dak van de woning niet te hoog is, kan het ook erg prettig zijn om hier te zitten. Aan de zijkanten van het looppad kunnen een mooie grasmat of eventueel wat bloemen staan om het looppad nog wat meer onder de aandacht te brengen. Een eventuele vijver met een brug is hierbij ook een erg leuke mogelijkheid!

Verlengd terras

Heeft je woning een tuin op het zuiden? Dan heb je er baat bij om te kiezen voor een verlengd terras. Dit is een terras wat in het verlengde van je woning komt te staan. Dit zorgt ervoor dat je de hele dag zon hebt en dicht bij de woning bent. Door een mooie combinatie van bloemen het vele licht wat er door de zuidelijke ligging de woning binnenkomt, wordt alles stukken ruimtelijker! Indien gewenst kun je nog een kleiner terras nemen aan de overkant, maar velen verkiezen een groter gazon.

Gerelateerde berichten

Hoe leg je betonplaten?

Stel: je hebt goede betonplaten gekocht bij betonspecialist Wester-Beton en je gaat ze leggen. Je moet dan wel weten hoe je dat het beste kunt doen....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden