Tips voor het vinden van het juiste matras voor je baby

Tips voor het vinden van het juiste matras voor je baby

Geplaatst op

Als ouder wil je altijd het beste voor je kind. Dit geldt ook als het gaat over de nachtrust. Daarom is het juiste matras belangrijk voor je baby; hij of zij zal veel tijd slapend doorbrengen. Omdat het juiste matras moeilijk kiezen is en er veel producten op de markt zijn, zetten we hieronder wat tips op een rij om je een goedkoop matras voor je baby te helpen kiezen.

Stevigheid

Zorg voor een matras met een minimale dikte van 8 centimeter. Laat ook wat ruimte over tussen het matras en de binnenkant van het ledikantje; dit mag niet meer dan 2 centimeter zijn omdat de baby anders tussen het matras en de zijkant van het bedje kan komen. Controleer ook of het matras niet te zacht is. Dit kan je doen dor met je platte hand en gestrekte arm op het matras te drukken. Het matras mag dan maar een klein stukje indeuken. Deukt het matras te veel in, dan kan het gezicht van de baby in het matras zakken wat stikgevaar oplevert.

Schuim

Het belangrijkste is dat het matras vlak en stevig is; de schuimsoort die gebruikt wordt is minder van belang. We raden echter aan om geen matras met zacht traagschuim, zeegras of kapot te gebruiken.

Bescherming

Gebruik een molton om het matras te beschermen; het zou zonde zijn als door een lekkende luier ineens het matrasje verpest is. We raden niet aan om een matras met plastic hoes te kopen. Plastic is warm en ventileert niet.

Ledikant

Voor ledikant gelden wettelijk vastgelegde veiligheidseisen, je zou je dus nooit zorgen hoeven te maken bij de aankoop van een ledikant. Toch is het altijd goed om hem goed te inspecteren, vooral bij een tweedehands ledikant.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden