Tips voor een zen interieur: helemaal tot rust komen

Tips voor een zen interieur: helemaal tot rust komen

Geplaatst op

Weer in balans komen is een uitdaging in onze tijd. Het interieur van je huis heeft hier een grote invloed op. Daarom is het een goed idee om je interieur in te richten volgens een stijl met een ontspannend charisma. Een stijl steekt daar met kop en schouder bovenuit: de zen-stijl. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Wat is de zen-stijl?

De zen-stijl is afgeleid van zen, een traditie binnen het Boeddhisme. Kortgezegd komt zen erop neer: aandacht voor het moment hebben en degene zijn die je werkelijk bent. Vaak zeggen mensen dat ze op een gegeven moment tijdens een oefening één werden met hun ademhaling. Het is interessant om te zien hoe verschillende mensen met zen omgaan en welke tradities er binnen zen bestaan. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de eenvoud van handelingen en de volharding belangrijke punten binnen elke zentraditie zijn. De zen-stijl heeft de eenvoud van zen overgenomen.

Hoe richt ik een zen interieur in?

Een zen interieur draait helemaal om eenvoud en rust. Van opsmuk en overdreven verfraaiing is deze stijl wars. Hieronder enkele tips op een zen interieur in te richten:

Gietvloer

Ga voor een gietvloer wanneer je een zen interieur wilt inrichten. Deze is ook als betonlookvloer te verkrijgen. Beton is een materiaal dat veel voorkomt in de zen-stijl. Een gietvloer heeft als voordeel dat het zeer goed past bij vloerverwarming. Daarnaast is het een vochtwerende vloer, omdat deze gemaakt is van kunststof.

Minimalistisch

Door een minimalistische interieurstijl kun je de nodige rust in je woonkamer oproepen. Kies voor meubels met een strakke vormgeving. ‘Less is more’ is een gedachte die goed past bij deze stijl. Tinten die we veel zien in een zen-interieur zijn: wit, grijs, zwart en een natuurlijke houtkleur. Als je de kamer gaat inrichten zorg dan dat apparatuur niet te opvallend is.

Natuurlijk licht

De zen-stijl is een lichte stijl. Daarom is het belangrijk om veel natuurlijk licht in je woning te hebben. Ramen van de vloer tot aan het plafond zijn een goede manier om veel daglicht naar binnen te laten stromen. Zo ontstaat er ook een mooie verbinding tussen binnen en buiten. Dat is ook echt een eigenschap van de zen-stijl. Door veel daglicht binnen te krijgen zul je ook zien dat je energie gaat uitsparen, met namen voor de verwarming van je woning. Combineer deze nieuwe ramen met een moderne isolatie en je zit gebakken!

Natuurlijke materialen

Om een mooi zen interieur in te kunnen richten heb je echt natuurlijke materialen nodig. Wij raden je bamboe en hout aan. Dat zorgt direct voor een mooie vormgeving.

Licht tinten

Voor een zen interieur kun je het beste lichte tinten kiezen. Ook erg mooi voor in de slaapkamer. Dan ontstaat er een sfeer waarin je kunt ontspannen. Daarna lekker slapen. Goed voor je gezondheid.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden