Parket op laten knappen: hoe werkt dat?

Parket op laten knappen: hoe werkt dat?

Geplaatst op

Het leuke van een parketvloer is dat je deze kun renoveren, reviseren of opknappen. Het maak niet uit hoe je het noemt, het gaat erom dat de vloer weer in zijn oude glorie herstelt wordt. Dat is echt een stuk goedkoper dan een nieuwe erin leggen. In deze blog gaan we je uitleggen hoe het parket schuren en lakken in zijn werk gaat. Wil je je parket laten schuren in Purmerend? Ronald Bos Parketvloeren helpt je graag verder.

Wat is het voordeel?

Het grote voordeel van het parket laten opknappen is dat je geen nieuwe vloer hoeft te laten leggen. In tegenstelling tot laminaat, is parket wel te renoveren. Daardoor is een parketvloer een type waar je heel lang plezier van kan hebben. Na een flinke schuur- en lakbeurt, kan je vloer er weer een flink aantal jaren gebruikt worden. Het ziet er echt weer schitterend uit.

Lakken is belangrijk

De laklaag die op de parketvloer aangebracht wordt tijdens een renovatie zit er niet alleen op omdat deze er zo mooi uitziet. Hij heeft namelijk ook wel degelijk een praktische functie, de lak beschermt het hout tegen vloeistoffen. Schoonmaken van de vloer wordt zo een stuk gemakkelijker, even:

  • Dweilen
  • Stofzuigen
  • Vastzittend vuil met doekje weghalen

Met de laklaag is de vloer zo sterk dat deze probleemloos 8 tot 12 jaar meegaat. In de regel kun je stellen dat, een parketvloer die behandelt is met een professionele lak, zo’n 12 a 14 jaar mee kan gaan, voordat een volgende renovatie nodig is. Je kunt het beste je vloer laten behandelen met lak als er duidelijke plekken opzitten die er niet meer af willen of wanneer er veel kleurverschillen te zien zijn die je niet weg krijgt. Gewoon laten schuren door een expert die hem ook voor je lakt.

Kies de juiste expert

Er zijn flink wat beunhazen actief in de markt, maar je wilt altijd een gedegen expert. Waar selecteer je op kunt selecteren:

  • Specialist in het vak
  • Uitstekende afwerking
  • Niets is zichtbaar, behalve de nieuwe looks

Een nieuwe vloer voor minder, dat is het voordeel wat je hebt.

Meer ontdekken?

Met onze blogs willen we je inspireren en informeren. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden