Energiebedrijven balen van deze tips: bespaar geld

Energiebedrijven balen van deze tips: bespaar geld

Geplaatst op

Het internationale energiekapitaal een beetje dwarszitten wordt voor steeds meer mensen een hobby (de reuzen hebben immers middelen genoeg tot hun beschikking). We chargeren natuurlijk een beetje, maar er zit een kern van waarheid in. Met een aantal slimme aanpassingen, zoals muurisolatie, kun je behoorlijk besparen op je maandelijkse energiekosten. Kijk snel met ons mee en ontdek in deze blok hoe het werk.

Dubbel glas

Een van de eerste dingen die veel mensen laten doen is het plaatsten van dubbel glas of zelfs drie dubbel glas. Veel van de warmte die in een woning opgewekt wordt, gaat verloren bij de ramen. Dubbel en driedubbel glas zorgt ervoor dat dit verlies tot het verleden behoort.

Vloerisolatie

Via de vloer kan er veel warmte verloren gaan. Een gedegen isolatie vangt de warmte in de woning, natuurlijk is dit niet afdoende, maar het helpt al een heleboel om de energierekening naar beneden te krijgen. Vaak kan een vloerisolatie samen met vloerverwarming gelegd worden.

Muurisolatie

Veel oude woningen hebben geen gedegen muurisolatie. Op deze manier gaat er veel warmte verloren. In vele gevallen kun je een subsidie krijgen wanneer je de muren van een oude woning of monumentaal pand laat isoleren. Het is wel belangrijk dat de spouwmuur (de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur) leeg is en vrij van oud materiaal, zoals stro of ander opvulmateriaal. Vroeger werden deze gebruikt; het is een oude manier van isoleren die dus niet effectief genoeg is. Moderne isolatie bestaat uit kunststof parels die in de spouwmuur geblazen worden en uitzetten door er wat water aan toe te voegen. Zo ontstaat er een reactie die zorgt voor een gedegen isolatie.

Plafondisolatie

Om het plaatje compleet te maken, moeten we ook een goed geïsoleerd plafond hebben. Warmte stijgt op en verdwijnt door de lagen van de woning naar buiten.

Conclusie

Er zijn meerdere manieren om je woning te isoleren en zo geld te besparen. De meest belangrijke zijn:

  • Dubbel of drie dubbel glas
  • Muurisolatie

Surplus opties:

  • Vloerisolatie
  • Plafondisolatie

Meer ontdekken, meer lezen!

Op onze site houden we je op de hoogte over home & lifestyle. Ontdek onze kooptips voor tegels en tips voor het beste matras tegen rugpijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden