Dit is het beste matras tegen rugpijn

Dit is het beste matras tegen rugpijn

Geplaatst op

Chronische rugpijn treft dagelijks miljoenen mensen wereldwijd. Een goed matras blijkt vaak essentieel om rugpijn en andere vormen van chronische pijn te verminderen. Om pijn te voorkomen is het belangrijk om op zoek te gaan naar het meest comfortabele matras voor optimale ondersteuning en comfort van je rug. Hoewel het beste of perfecte matras per situatie kan verschillen, geven opiniepeilingen en slaapprofessionals aan dat bepaalde matrassen beter zijn tegen rugpijn dan anderen. In dit artikel vind je welke dat zijn.

Hoe ontstaat rugpijn?

Rugpijn heeft veel mogelijke oorzaken, zoals een blessure, beroepsbelasting, dagelijkse stress, slapen op een slecht matras of een combinatie van bovenstaande. Er lijkt geen eenduidige oorzaak te zijn, maar een combinatie van factoren. Inzicht in deze factoren helpen om je ongemak te beheersen en rugpijn te bestrijden.

Relatie tussen rugpijn en slapen

Veel vormen van rugpijn hebben één ding gemeen: ze worden erger na een slechte nachtrust. Om chronisch rugproblemen te beheersen is het dan ook zaak om eerst het beste matras te vinden. Een goede nachtrust vermindert stress, ontlast een geblesseerde of gespannen rug en helpt de pijn te verlichten. Slaapstoornis blijkt een van de meest genoemde klachten onder patiënten met een chronisch rugprobleem.

Een comfortabel matras vinden

Slapen op een niet voldoende ondersteunend matras kan tot ongemak leiden. Als je te diep in een matras wegzakt, kunnen je gewrichten namelijk verdraaien. Dit zorgt voor pijnklachten. Aan de andere kant is slapen op een te hard matras ook niet goed voor je rug.

Natuurlijke uitlijning van de wervelkolom kan chronische rugpijn verlichten. Slapen met een rechte, natuurlijke rug ontlast namelijk de drukpunten die geassocieerd worden met rugpijn. Het vinden van een matras met de juiste ondersteuning dat een comfortabele en ononderbroken nachtrust bevordert, ontlasten deze drukpunten en helpen om je wervelkolom te ontspannen.

Ons advies voor het beste matras tegen rugpijn is dan ook: kies een matras op basis van je gewicht, de gewenste ventilatie en veerkracht. Een koudschuim matras is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor mensen rugklachten door de hoge veerkracht. Een traagschuim matras is vergelijkbaar en reguleert ook nog eens goed de temperatuur en verwerkt vocht zeer effectief. Laat je daarom goed adviseren door een specialist. Geef aan wat je klachten zijn en hij zal je een passend matras aanbevelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden