De beste manieren om je laminaat schoon te houden

De beste manieren om je laminaat schoon te houden

Geplaatst op

Tegenwoordig is het steeds makkelijker om laminaat schoon te krijgen. Toch is het goed om te weten dat je niet zomaar alles kan gebruiken om je vloer te boenen. In dit blog leren we je hoe je jouw laminaat in uitstekende conditie houdt en altijd laat stralen.

Gebruik de juiste vloerreiniger

Er zijn veel reclames van dure merken die hun vloerreinigers aanprijzen. Let echter op bij de aankoop van een vloerreiniger voor jouw vloer. Het gebruik van een dure vloerreiniger is namelijk niet per se de enige optie om je vloer in optimale conditie te houden. Laat je keuze voor een vloerreiniger niet afhangen van een merk, maar van de soort vloer die je hebt geïnstalleerd.

Wees spaarzaam met de hoeveelheid water

Bij een laminaat vloer moet je altijd voorzichtig zijn met de hoeveelheid water dat je gebruikt. Je moet je voorstellen dat het water door de smalle spleten tussen de houtstukken kan raken. Hierdoor komt het water tussen de planken en absorbeert het materiaal het vocht. Hierdoor kan de vloer opzwellen en uiteindelijk wordt de vloer beschadigd. Wring daarom altijd je dweil of mop uit voordat je het op uw laminaat gebruikt. De vloer moet opdrogen in een minuutje dweilen – dat is de ideale hoeveelheid water die je dient te gebruiken op je laminaat.

Ook niet teveel vloerreiniger gebruiken

Of je nu kiest voor een reiniger of niet, wees ook spaarzaam met het gebruik van vloerreiniger. Je zou dat het gebruik van meer vloerreiniger je vloer beter schoonmaakt, maar dan heb je kans dat je te veel van het schoonmaakmiddel achterlaat, waardoor je vloer verbleekt. Voorkomt dus te allen tijde het gebruik van te veel vloeistof!

Bescherm je laminaatvloer

Zorg ervoor dat je de laminaatvloer beschermt om ervoor te zorgen dat deze er goed blijft uitzien. Voorkomen is namelijk beter dan genezen, ook bij vloeren. Plaats bijvoorbeeld buiten- en binnenmatten bij de ingang van het huis. Veeg gemorste vloeistoffen direct af met een semi-vochtige doek en maak gebruik van meubelbeschermers (pads die je onder de poten plaatst).

Gerelateerde berichten

De rol van een vloer bij een beursstand

Tegenwoordig dossen bedrijven hun beursstand helemaal uit met lampjes, elektronica en goed gekleed personeel. Daarbij gaan ze nog wel eens voorbij...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden